Ιντερνετικό “Ραδιόφωνο”

Εδώ και καιρό ήθελα να γράψω για μια υπηρεσία που χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση. Λέγεται jango και μπορείτε να την βρείτε εδώ: jango.com.
Πρόκειται για ένα ακόμα ιντερνετικό “ραδιόφωνο”. Το βάζω με εισαγωγικά γιατί δεν πρόκειται για ένα ραδιοφωνικό σταθμό με την κλασική έννοια, αλλά με τις υπηρεσίες που προσφέρει τείνει να είναι. Και εξηγώ: μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα από εκατοντάδες σταθμούς, ενδεικτικά αναφέρω:

Ο κάθε “σταθμός” έχει καμιά δεκαριά “υποσταθμούς”. Εαν πάλι δεν βρείτε αυτό που θέλετε μπορείτε να γράψετε το όνομα του αγαπημένου σας τραγουδιστή/μπάντα και το jango αναλαμβάνει να δημιουργήσει μια playlist (ή ένα σταθμό εαν προτιμάτε) που τα τραγούδια να ταιριάζουν στην επιλογή σας. Επίσης έχει ιστορικό με το τι ακούσατε καθώς και κουμπί για να πάτε κατευθείαν στο επόμενο κομμάτι εαν δεν σε αρέσει το συγκεκριμένο. Μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι όταν παίζει ένα τραγούδι βλέπετε την εικόνα από το εξώφυλλο του CD από το τραγούδι, καθώς και πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τους στίχους (lyrics), το stream από το twitter account και βιογραφία του εκάστοτε καλλιτέχνη/συγκροτήματος.

Επίσης έχει πλήρη ενσωμάτωση με το Facebook οπότε μπορείτε να κάνετε share, like κτλ. σχετικά με το FB. Το μόνο αρνητικό (εαν μπορείς να το πεις αρνητικό) που έχω βρει είναι ότι που και που παίζουν τραγούδια απ’ όχι και τόσο διάσημα συγκροτήματα (με αυτόν τον τρόπο έχει έσοδα το Jango κάτι σαν διαφημίσεις).

Κατά καιρούς χρησιμοποιούσα το: Last.Fm, ή το grooveshark αλλά με το jango με βολεύει πάρα πολύ αυτή η κατηγοριοποίηση που έχει. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτή την υπηρεσία και πιστεύω εαν είχε συνδρομή για να μπορείς να αποφύγεις τις διαφημίσεις θα την χρησιμοποιούσα.

ΥΣ> Ο αγαπημένος μου σταθμός είναι: 90’s Grunge & Alternative.

Σας άρεσε; Διαδώστε το!

One thought on “Ιντερνετικό “Ραδιόφωνο”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − two =