2ο Επεισόδιο

To 2o επεισόδιο του thebetashow.gr σας δίνει tips για να το αγαπημένο σας linux, σας βοηθάει να δείτε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ντοκυμαντέρ κ.ά. μέσω Internet, σας πηγαίνει μια βόλτα από ταινίες αγαπημένες και μη και τέλος σας δείχνουμε το τρόπο να “κατασκευάσετε” ένα εικονικό πλανητάριο στο σπίτι σας!

Απολαύστε!

Show notes:

 1. Unity – Νέος Desktop Manager για Ubuntu 11.04
 2. Free Internet TV, Sopcast – Αγώνες ποδοσφαίρου και όχι μόνο, από τον υπολογιστή σας (http://www.sopcast.com/)
 3. Stellarium – Εικονικό πλανητάριο, σπίτι σας!
 4. Διαδραστικός Πίνακας και υλικά για το πλανητάριο: http://irpens.co.uk

Ταινίες/Σειρές

 1. Μικροαπετωνές στα δύσκολα (2009)
 2. Exam (2009)
 3. The Man from Earth (2007) (must see!)
 4. Wall Street: Money Never Sleeps (2010)
 5. The Colony (TV Series 2009)
 6. Persons Unknown (TV Series 2010– )

Διάφορα:

 1. Πώς σβήνω τον κωδικό του root σε linux διανομές
 2. Τι κάνετε αν δώσατε κατά λάθος την εντολή “chmod -x chmod”: http://elkosmas.gr/2010/10/12/chmod_-x_chmod/
 3. Πώς να δούμε βιντεάκια στο Internet χωρίς flash: TinyOgg
 4. Fizy videomusic – Εύκολος τρόπος αναζήτησης μουσικής
 5. Trend.ly – Νέο start-up από Τουρκία αξίας $1M!
  Music:Diablo Swing Orchestra – Balrog: http://www.jamendo.com/en/player#0.23874424322711274
Special thanks @ Tasos!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@thebetashow.gr

Σας άρεσε; Διαδώστε το!

12 thoughts on “2ο Επεισόδιο

  • bullpoz, σε αυτό δεν φταίμε εμείς αλλά το vimeo, σε ερώτηση στα forum του λένε ότι μπορεί να το αλλάξουν στο μέλλον. Ίσως να αλλάξουμε και εμείς στο μέλλον από Vimeo σε κάποια άλλη υπηρεσία video hosting, ανάλογα εαν το ζητήσουν και άλλοι!

    • 🙂 Σιγουρα θα τους άρεσε…απλά λίγοι από αυτούς έχουν την όρεξη να ασχοληθούν… Είναι όντως παράλογο να σε έχουν βάλει να διδάσκεις και εσυ να μην έχεις όρεξη να μάθεις…

 1. Καλή η εισαγωγή και συζήτηση για τα updates του LInux και συγκεκριμένα του Ubuntu το οποίο θέλει να γίνει the user friendly linux distro. Ίσως τελικά δεν υπάρχει λύση -να καλύψεις ακόμα μεγαλύτερο αριθμό χρηστών με διαφορετικό hardware. Ίσως ειναι και ο λόγος που τα mac απεκτησαν την φήμη (και ειναι αλήθεια) του stable μιας και κάθε update θα πετύχει – μιας και ο κατασκευαστής ελέγχει τα πάντα. Ίσως το ubuntu θα πρέπει δουλέψει στο θέμα των update και να γίνει πιο συντηρητικό στο να φέρνει άμεσα τις αλλαγές στο kernel μέσα στα major releases. Επι της ουσίας …όλα αυτά ειναι που αφήνουν για την ώρα το λinux να γίνει mainstream και σε non computer literate users

 2. Παιδιά μπράβο ,πολύ καλή δουλειά,πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα και πολύ χρήσιμη,συνεχίστε έτσι,είμαστε μαζί σας!!!!

 3. μπράβο παιδιά… καλή δουλειά!μ αρέσει που λέτε αρκετά πράγματα για το linux! ίσως να χωρίσετε την εκπομπή σε ενότητες.π.χ : μια να αφορά το ubutntu μια το mac μια για movies και ότι άλλο εσείς νομίζετε ότι είναι καλό!και πάλι μπράβο… ελπίζουμε να δούμε και twitter profile σύντομα!

 4. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας. Μια ερώτηση μόνο, εάν και μπορεί να αναφέρθηκε στα πρώτα δύο βίντεο, κάθε πότε να περιμένουμε καινούριο βίντεο; ή δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

  • @Vasilis Thankz!
   Υπολογίζαμε άνα 15 ημέρες να βγάζουμε καινούργιο επεισόδιο, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο, οπότε μάλλον 1 φορά το μήνα. Μπορεί όμως και νωρίτερα, ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =